Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Pompoen 'Gele reuzen'

Cucurbita maxima 'Gele Reuzen'  • 

Foto: Pompoen 'Gele reuzen'

Foto: Pompoen 'Gele reuzen'

Cucurbita maxima 'Jaune de Paris'  is een pompoen van het type Gele Reuzen.

De pompoen zaden vanaf begin mei tot half juni in de vollegrond op zaaibed zaaien en uitplanten in vruchtbare grond. De ranken beurtelings naar links en naar rechts leiden. Regelmatig water geven

Pompoenen, Jaune de Paris type Gele Reuzen zijn de bekende enorm grote pompoenen die ook wel reuzenpompoenen of kurbis worden genoemd. De planten vragen veel ruimte. Ze vormen lange ranken met grote bladeren. De vruchten met lekker oranjegeel vruchtvlees kunnen wel 25 kg of meer wegen. Na de oogst zijn ze op een koele plek enkele maanden houdbaar. Er zijn heerlijke gerechten mee te maken.

Zaaien: in potten oner glas in april-mei. Half mei kunt u ook in de vollegrond zaaien. Uitplanten op 200x 100 cm. Aan 2 of 3 planten heeft u genoeg voor een goede oogst. Ze hebben veel voedsel nodig en de lange (tot wel 10 m.) zwaar bebladerde holle ranken klimmen overal in en op. ‘Gele reuzen’ wordt ook wel op composthopen geteeld, omdat de voedselsituatie daar ideaal is. De planten bloeien rijk met gele bloemen, maar slechts enkele zetten vrucht. Laat de planten zo ongestoord mogelijk uitgroeien. Zorg wel steeds voor voldoende vocht.

Oogst: in september – oktober.

Eigenschappen

Hoogte
1 cm
Kleur
  •   
Winterhard
Neen
Licht
Zon