MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Bloemwilg 'Long Spire'

Itea virginica 'Long Spire'

Foto: Bloemwilg 'Long Spire'

De Itea virginica met de Nederlandse naam Bloemwilg is een bladverliezende heester die zeer geschikt is op natte plaatsen in de tuin. De Itea virginica staat het liefst op een plaats in de zon of halfschaduw in een humusrijke grond. Heeft de Itea virginica het naar zijn zin in uw tuin dan kan je rekenen op een mooie struik van ongeveer 100cm die erg rijk bloeit met 15cm lange opstaande crèmewitte heerlijk geurende bloemen. De opgaande jonge twijgen zijn roodachtig en kleuren naargelang ze ouder worden naar bruin. Niet alleen de bloemen van de Itea virginica die vanaf mei tot en met juni bloeien is de sierwaarde van deze heester maar ook de schitterende rode herfstkleuren die het smalle elliptische blad heeft zijn een lust voor het oog.

De Itea virginica doet het ook uitstekend in een bloempot. Zet de bloempot op een beschutte warme plaats op balkon of terras.

Itea virginica ‘Long Spire’: De soort heeft veel langere bloemtrossen dan de andere Bloemwilgen. Het blad kleurt in de herfst met wat meer geel.

Snoeien: Om de Itea virginica in topconditie te houden kan je het beste direct na de bloei een verjongingssnoei toepassen. Doe dit ieder jaar en snoei ongeveer 15 tot 20% van de oudste en dikste takken tot op de grond toe weg.

Vermeerderen: De Itea virginica kan je het makkelijkste vermeerderen door het nemen van een zomerstek.

Eigenschappen

Hoogte
1 cm
Kleur
Evergreen
Bladhoudend