MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Sleutelbloem 'Little Queen Red'

Foto: Sleutelbloem 'Little Queen Red'

Groeit in 9 tuinen

Latijnse naam
Primula veris 'Little Queen Red'
Hoogte
1 - 10 cm
Kleur
Winterhard
Matig
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon, halfschaduw

Algemene omschrijving

Primula en sleutelbloem zijn onze inheemse primulasoorten die iedereen kent, omdat ze tot de eerste behoren die bloeien in tuinperken in het vroege voorjaar, en ook de eerste die aan het eind van de winter in de schappen van tuincentra verschijnen. Nieuwe en moderne variëteiten zijn vaak hybriden, en om eerlijk te zijn, veel van hen zijn prachtig en fascinerend.

Little Queen™ is een sleutelbloem uit de Gold-laced Group. 'Little Queen Red' draagt kleine maar zeer fraaie bloemen met talrijke rode bloemblaadjes met gele centra en lichtgele tot witte randen. Ze verschijnen in rijke trossen op slechts 10-15 cm hoge stengels.
De eerste bloemen verschijnen eind maart en pronken ongeveer twee maanden lang in overvloed. Daarna vermindert het aantal bloemen en de laatste verwelken eind juni. Een warme zomer betekent een pauze, maar begin september gaan de planten weer aan het werk: ze blijven bloeien tot de eerste vorst.
De halfwintergroene of wintergroene bladeren zijn omgekeerd lansvormig, licht- tot middengroen, dik en vormen dicht bij de grond een stevige rozet.

Primulahybriden gedijen het best in vruchtbare, humusrijke, gelijkmatig vochtige grond met een neutrale tot zure pH-waarde in halfschaduw of gefilterde zon. Volle zon kunnen ze alleen verdragen in bedden met regelmatige irrigatie. Ze zijn winterhard en geschikt voor buitenpotten.

Berichten over deze plant