MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Hortensia 'Hovaria Love You Kiss'

Foto: Hortensia 'Hovaria Love You Kiss' Hortensia 'Hovaria Love You Kiss' +

Groeit in 25 tuinen

Latijnse naam
Hydrangea macrophylla 'Hovaria Love You Kiss'
Hoogte
0 - 100 cm
Kleur
Winterhard
Ja
PH
Neutraal, Zuur
Vochtigheid
Vochtig
Licht
halfschaduw, Schaduw
Evergreen
Bladverliezend

Algemene omschrijving

Deze randbloeiende Hydrangea (Teller) heeft grote witte bloemen aan de rand van haar bloemschermen. Ieder bloemblaadje heeft op zijn beurt een rood randje. Bij een lagere temperatuur en meer licht wordt het randje intenser rood gekleurd. Door de vorming van anthocyaan (een rode kleurstof) aan de randen van de bloemen en in de bladeren valt deeze hortensia direct op.
Als de bloemknoppen een diameter van enkele centimeters hebben, ver voordat de witte bloemkleur zichtbaar is, zijn de rode randjes al te zien. In volle bloei kleuren de bloemen van wit naar zacht zuurtjes-roze, waarna de rode rand iets minder opvalt. Vervolgens kleuren de bloemen groen en daarna rood.

Ook het blad van deze bijzondere hortensia verandert mee: in de tuin zijn in het voorjaar de jonge blaadjes sterk rood gekleurd. In de zomer blijft het blad enigszins met een rode gloed overtrokken, terwijl in het najaar de intensiteit van de rode kleur weer toeneemt.

Door een superieure knopzetting zal deze hortensia ieder jaar erg gemakkelijk bloeien, daarbij is ze net zo winterhard als andere hortensia's. Ze groeit vrij compact en zal daardoor iets korter blijven dan de gemiddelde hortensia.

Berichten over deze plant