MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!
Foto: Klimop 'Maple queen'

Groeit in 2 tuinen

Latijnse naam
Hedera helix 'Maple queen'
Winterhard
Ja
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon, halfschaduw, Schaduw
Evergreen
Bladhoudend

Algemene omschrijving

Algemene omschrijving

Als bodembedekker zal de Hedera helix ‘Maple Queen´ maximaal ca. 25 cm hoog worden. Wanneer de plant echter de kans krijgt om in een struik of boom te klimmen, zal deze in de loop der jaren tot juist onder de toppen kunnen doorgroeien.

Vereisten

 Het is een tolerante plant, die ook op moeilijke standplaatsen nog gedijt. Vraagt een voedselrijke, vochthoudende gemiddelde bodem. Dus niet te zware of te lichte grond. Doet het goed in de zon, maar bij voorkeur in gefilterd licht van andere planten. Plantadvies: 6 tot 10 planten per m2. Verdraagt temperaturen tot -15 gr. C.

Onderhoud

Slingert niet en heeft geen hechtranken maar hechtwortels en kan daarom slecht klimmen tegen gladde oppervlakken. Moet daarbij geholpen worden. De Hedera helix ´Maple Queen´ is vrijwel ongevoelig voor ´teruglopen´ waarbij de plant grovere bladeren gaat vormen.
Het is zaak deze grove takken tijdig en in z´n geheel weg te snoeien.
Verder vrij eenvoudig binnen de perken te houden door snoeien..

Gebruik

Bodembedekker, ook als klimplant te gebruiken in hekwerken e.d., geschikt voor een gemixte aanplant. Groeit zowel over de bodem als tegen muren, bomen en schuttingen.
Deze plant is goed te combineren met andere schaduwplanten, zolang die er niet te dicht op staan. Bij uitstek geschikt voor plantenbakken op balkon of terras.

Berichten over deze plant