MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Foto: Gamander 'Flowtime'

Teucrium hyrcanicum ‘Flowtime’ combineert goed met siergrassen, maar ook met veel vaste planten. De groeiwijze is polvormend. Het blad is licht behaard en ziet er daardoor zacht uit. Teucrium hyrcanicum ‘Flowtime’ is vanwege de purperen aren van de bloem gemakkelijk te combineren met andere planten. De Nederlandse naam voor deze plant is Gamander. De bloemen van deze sterke vaste plant zijn een magneet voor hommels, vlinders en bijen.

  • Hoogte: 80cm
  • Bloeit in: Juni-September
  • Kleur: Purper

Als je een mooie plant nodig hebt voor een plek in de zon, dan is dit echt een aanrader. Een plant die overal mee te combineren is, die niet opvalt maar zeker wordt gemist wanneer hij wegvalt. Een plekje vooraan in de border is wel wenselijk, tussen te grote sterke planten komt Teucrium in de verdrukking te staan. Deze vaste plant heeft wel de neiging om zich uit te zaaien. Dat kan vervelend zijn, maar is sterk afhankelijk van de standplaats.

Deze Teucrium heeft weinig eisen. Na de bloei is het mogelijk om de plant terug te knippen, maar uitgebloeid is deze van meer waarde. In de laatste wintermaanden of het vroege voorjaar snoei je de plant tot kort aan de grond terug.

Eigenschappen

Hoogte
0 - 80 cm
Kleur