Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Verenpalm

Phoenix roebelenii  • 

Foto: Verenpalm

Foto: Verenpalm
Foto: Verenpalm
Foto: Verenpalm

Algemene omschrijving

De palmsoort Phoenix roebelinii is een sterke plant uit het verre oosten. Deze palm is een zogeheten ‘vederpalm’, het blad heeft namelijk de vorm van een veer. Hij wordt ongeveer twee meter hoog, maar zal hier uiteraard wel de tijd voor moeten krijgen. De stam is donkerbruin en een beetje harig en doet natuurlijk aan. Voor vallende kokosnoten hoef je echter niet bang te zijn!

Vereisten

Verdraagt zeer goed droge lucht en staat graag in de schaduw. Door deze eigenschappen is hij de ideale palm voor binnenshuis. Tijdens de zomermaanden kan hij wel buiten gezet worden, maar hij moet hierbij heel geleidelijk wennen aan directe zonlicht, anders verkleurt het blad. Tijdens de warme zomermaanden moet er zeker voldoende water gegeven worden. In de winter moet deze palm absoluut weer naar binnen.

Gebruik

Deze palm die in de natuur vaak in meerstammige groepen groeit wordt meestal enkelstammig te koop aanboden. Hij maakt vrijwel altijd deel uit van het standaard assortiment van tuincentra en bloemisten. Wegens zijn tolerantie voor droge lucht, zijn bescheiden omvang en sierlijke uitstraling is hij zeer populair als kuipplant binnenshuis en op het terras. De zwarte vruchten zijn niet geschikt voor consumptie. Deze palm wordt vooral gekweekt als kamerplant.

Eigenschappen

Hoogte
0 - 1000 cm
Kleur
  •   
Winterhard
Neen
Vochtigheid
Droog
Licht
halfschaduw
Evergreen
Bladhoudend