MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!
Foto: Prei 'Herfstreuzen'

Groeit in 96 tuinen

Latijnse naam
Allium porrum 'Herfstreuzen'
Andere benamingen
Prei 'Autumn Giant'
Hoogte
1 - 30 cm
Winterhard
Matig
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon

Algemene omschrijving

Super grote prei waar u lang van kunt genieten! Prei 'Herfstreuzen' (Allium porrum) is een supergrote vroege herfstprei met korte, dikke schachten. 'Herfstreuzen' is een snelle groeier en kent een lange oogstperiode.

Herfstreuzen Prei zaden van eind maart tot half mei in de vollegrond zaaien op een zaaibed en uitplanten als de plantjes de dikte hebben van een potlood.

Voor een goed biologisch evenwicht kan men naast Herfstreuzen Prei ook aardbeien, kool, wortelen en selderie zaaien.

Tuinderskwaliteit. Een late herfstprei met oogst tot het midden van de winter. Produceert een ca. 25 cm lange, donkergroene prei. Goed resistent en na oogst lang bewaarbaar. Bij voorkeur zaaien onder glas of buiten op zaaibed tot half juni. Dun zaaien en als de planten op potlooddikte zijn uitplanten in een plantgat van 18 cm diep. De plant met de wortels op de bodem van het plantgat laten zakken en een beetje water geven. Het plantgat vult zichzelf als de plant gaat groeien.

Bemesting: Prei houdt van een vruchtbare vochtige bodem, en kan ook goed grote hoeveelheden stalmest verdragen. Vaak zal het nodig zijn om ook tijdens het groeiseizoen nog een keer te bemesten. Gebruik koemestkorrel of rijke compost als we geen stalmest hebben.
 

Berichten over deze plant