MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!
Foto: Klokjesbloem 'Spring Bell'

Groeit in 97 tuinen

Latijnse naam
Campanula poscharskyana 'Spring Bell'
Hoogte
1 cm
Kleur
Winterhard
Ja
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon, halfschaduw
Evergreen
Bladhoudend, Bladverliezend

Algemene omschrijving

Algemene omschrijving

Campanula Spring Bell Blue werd gecreëerd door verschillende Campanula species te kruisen. Doel van het veredelingsprogramma was het scheppen van de perfecte diepblauwe Campanula. Deze nieuwe diepblauwe Campanula soort is het resultaat van verscheidene jaren hard werken door enkele van de beste veredelaars ter wereld. Door verschillende Campanula species te kruisen, slaagden zij erin de beste eigenschappen van deze botanische soorten te verenigen in Spring Bell. Na Spring Bell® Blue, zal in 2013 tevens een witte versie – Spring Bell White – worden geïntroduceerd.

Campanula Spring Bell Blue is een echte blikvanger met haar weelde aan felblauwe bloemen! De bijzondere kleur trekt onmiddellijk de aandacht, vooral tegen de achtergrond van het donkergroene blad. Campanula Spring Bell is zeer rijkbloeiend en zorgt voor een ware zee van kleur! En, omdat de steriele bloemen geen zaad vormen, blijft Spring Bell uitbundig en lang doorbloeien.

Campanula Spring Bell kan zowel binnen als buiten worden toegepast. Zodra de plant binnenshuis uitgebloeid is kan deze buiten in de tuin worden geplant op een zonnige of halfbeschaduwde plek. Campanula Spring Bell bloeit van nature in juni, meestal gevolgd door een tweede bloei in september. Spring Bell is winterhard en zal u opnieuw in het volgende jaar verrassen met haar schitterende bloemenpracht!

Berichten over deze plant