MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Foto: Margriet 'Alaska'

De nederlandse naam is Margriet, familie van de Asteraceae.
De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli.
De bladeren zijn groen en ongeveer 20 cm. hoog.
De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 80 cm.
Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen.
De geadviseerde plantafstand is 38 cm. (5-7 st. per m2.)

Deze plant is zeer geschikt voor de siertuin. Ze heeft opvallend blad, bloei, of vorm en laat zich eenvoudig combineren. Verlangt een zonnige plek en goed doorlatende, voedselrijke grond. Deze plant is zeer geschikt om te combineren met de 'basisplanten'. Verdraagt korte periodes van droogte prima. Natte winters daarentegen niet. Geeft een goede snijbloem.

Bemesting Leucanthemum 'Alaska'

Bij bloeiende planten is het belangrijk om veel knoppen te hebben en om die knoppen uit te laten komen. De aanmaak van knoppen wordt gestimuleerd met een, verhoudingsgewijs, hoger fosfor gehalte. De bloei van de knoppen wordt gestimuleerd door een hoog kalium gehalte. Het hogere kalium gehalte zorgt tevens voor een langere bloei en verbetert de kwalitatieve eigenschappen zoals geur van de bloemen. Daarnaast zorgt het hogere kalium gehalte voor een efficiëntere waterhuishouding zodat de planten zuiniger zijn met water. Hoe verder de onderlinge gehalten uiteenlopen des te sterker gaat er een stimulerende werking vanuit. Advies samenstelling: N5+P2+K4 tot maximaal N9+P6+K8

Onderhoud Leucanthemum 'Alaska'

Mits voldaan aan de grondsoorteisen, een dankbare plant. Op zure, lichte gronden kortlevend en snel ziek (luis). Het zijn stevige planten die geen steun nodig hebben. De plant moet eens in de vier jaar gescheurd worden. Nadat planten tegen elkaar aangegroeid zijn, heeft u nog maar weinig wiedwerk.

Eigenschappen

Hoogte
30 - 90 cm
Kleur
Winterhard
Ja
Licht
Zon, halfschaduw
Evergreen
Bladhoudend