MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!
Foto: Mimosa

Groeit in 15 tuinen

Latijnse naam
Acacia arwata
Hoogte
1 - 200 cm
Kleur
Winterhard
Ja
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon, halfschaduw
Evergreen
Bladhoudend

Algemene omschrijving

Deze plant, in Nederland ook wel mimosa genoemd, komt uit Australië. De plant heeft sierlijk geveerdachtig blad en schitterende gele bolletjes als bloemen. Deze geuren heerlijk. In een matig of niet verwarmde, wel vorstvrije kamer is dit een heel makkelijke kamerplant.

In het land van herkomst kunnen ze uitgroeien tot redelijk grote bomen, maar zeer zeker tot flinke heesterachtige struiken. Daarom moet men hem hier als kamerplant vaak goed in bedwang houden, anders groeit hij letterlijk en figuurlijk de pot uit. De Acacia moet direct na de bloei gesnoeid worden. De bloei valt in maart-april. U kunt de plant op iedere gewenste hoogte of breedte snoeien. Ongeveer 4 - 6 weken na het snoeien verpotten geeft vaak het beste resultaat.

Regelmatig bemesten is voor de bloei noodzakelijk. 's Winters matig water geven, maar de kluit mag niet uitdrogen. 's Zomers veel water geven. Ook als u de plant buiten op een zonnige plaats in de tuin zet. Stekken kan men de Acacia ook. Zet de jonge scheutjes als ze circa 6 cm zijn in een luchtig grondmengsel.