MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Camellia 'Elina'

Camellia rosthorniana 'Elina'  • 

Foto: Camellia 'Elina'

Foto: Camellia 'Elina'
Foto: Camellia 'Elina'
Foto: Camellia 'Elina'

Cupido schiet zijn liefdespijlen om verliefd te worden. Camellia Cupido doet dat door middel van het laten zien van vele liefdesbloemetjes in het voorjaar. De bloemknoppen zijn roze/rood. Zodra deze openen zijn de bloemen roze/wit. Cupido bloeit van maart tot en met half mei. Het blad van de nieuwe groei is vuurrood.
Cupido heeft een opgaande groei en wordt max. 150 cm hoog en 75 cm breed. Om winterschade aan de bloemknoppen en bloemen te voorkomen, kun je Cupido het beste beschermen. Cupido is winterhard tot -15 Celsius en staat het liefst in de halfschaduw/schaduw. Camellia Cupido is afkomstig uit Japan en veredeld door Shibamichi San. Camellia rosthorniana Cupido® (‘Elina’PBR) is kwekersrechtelijk beschermd

Deze prachtige groenblijvende Camellia is de engel voor iedere tuin maar is ook geschikt voor in een pot op het terras. Bloeit uitbundig gedurende maart tot en met half mei met kleine witte bloemetjes. Na de bloei loopt de plant uit met rood blad. Deze plant heeft een piramidale groeivorm tot een hoogte van 150 cm en een breedte van 75cm. Hoeft niet gesnoeid te worden. Planten op een beschutte plaats in de halfschaduw of schaduw.

Plant is matig winterhard tot -12 c

Zanderige humusrijke grond. Voeg wat tuinturf toe in het plantgat

Eigenschappen

Hoogte
0 - 150 cm
Kleur
Winterhard
Ja, Matig
PH
Neutraal, Zuur
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon, halfschaduw, Schaduw
Evergreen
Bladhoudend