MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Steeksla 'Gotte Jaune d'Or'

Foto: Steeksla 'Gotte Jaune d'Or'

Groeit in 18 tuinen

Latijnse naam
Lactuca sativa 'Gotte Jaune d'Or'
Andere benamingen
Minisla, Goudgele mini sla, Snijsla Goudgele Gotte, Sla 'Gele Gotte', Steeksla 'Gele Gotte'
Hoogte
1 cm
Kleur
Winterhard
Neen
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon, halfschaduw
Evergreen
Bladverliezend

Algemene omschrijving

Mooi blondgroen dwergkropje, dat al in de 19e eeuw de harten veroverde. Op elke plek (tuin, bloembak, bloempot etc) komt deze minisoort snel tot wasdom. De namen waaronder dit rasje bekend is leggen alle eigenschappen bloot. De snelgroeiende kropjes zijn (figuurlijk) zo groot als een tennisbal, maar meestal wel iets groter...

In elk stadium oogstbaar begint de sla losjes in de groei, tot het centrum een draaiend hart krijgt en er op het laatst een kropje ontstaat. Dit ras komt het beste tot zijn recht in de vroege- en herfstteelt. De oude term "steeksla" duidt er op dat Gele Gotte vroeger ook als snijsla werd geteelt. Dat kan nog steeds, zaai ze hiervoor dicht bij elkaar en oogst de sla al uitdunnend, zodat de overblijvende sla tot kropje kan uitgroeien.

Zaaien: Vanaf februari t/m maart op een zaaibed onder glas of vanaf half maart tot eind mei in regels. Wordt tevens als steek- of snijsla vanaf eind augustus tot begin oktober onder glas gezaaid. Dit zorgt voor een losse, bijzonder zachte sla.