MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!
Foto: Astilbe 'Erika'

Groeit in 55 tuinen

Latijnse naam
Astilbe 'Erika'
Hoogte
0 - 80 cm
Winterhard
Ja
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Licht
halfschaduw
Evergreen
Bladverliezend

Algemene omschrijving

Astilbe 'Erika' bloeit met lichtroze bloemen in de periode juni-juli. De hoogte van deze prachtspirea bedraagt dan circa 80 tot 100 cm.
De standplaats van Astilbe 'Erika' dient voldoende vochthoudend en humeus te zijn voor een optimale bloei en groei. Astilbe 'Erika' staat graag in de halfschaduw.

  • Standplaats half schaduw
  • Vocht vochthoudend
  • Grond humusrijk
  • Wintergroen Nee
  • Bloeimaanden Juni, Juli

De nederlandse naam is Spirea, familie van de Saxifragaceae. De bloemkleur is helderroze en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn groen en ongeveer 35 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 100 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.

Deze plant is zeer geschikt voor tuinen met meerdere (vrijwel) volwassen bomen en heesters. Verlangt een plekje in de halfschaduw en een voedzame, humusrijke bodem met weinig boomwortels in haar nabijheid. Deze plant is ook te gebruiken als borderplant (op een iets zonniger plek). De bodem moet dan wel goed vochthoudend zijn. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.