MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Winterwortel 'Flakkeese 2'

Foto: Winterwortel 'Flakkeese 2'

Groeit in 97 tuinen

Latijnse naam
Daucus carota sativus 'Flakkeese 2'
Andere benamingen
Flakkese 2, Autumn King 2
Hoogte
1 - 40 cm
Winterhard
Neen
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon

Algemene omschrijving

Winterwortel ‘Flakkeese 2’ zijn grote oranje wortelen en vormt een groot gewas. De wortelen zijn lekker zoet en kan uitstekend bewaard worden na oogst.

Zaaien:  Winterwortel kan je alleen in de maanden april en mei zaaien. Zaai de zaden direct in de grond. Het liefst op verhoogde ruggen.. Zorg dat de grond mooi losgemaakt is. Hoe fijner de grond, hoe beter de wortel recht en lang kan groeien. Hanteer een rijafstand van 20 cm. De zaden zaai je tussen je vingers achter elkaar in rijtjes uit. Wanneer de plantjes opkomen dun je uit naar een plantafstand van 20x5 cm. Afhankelijk van de gewenste worteldikte kan er ook een ruimere of dichtere plantafstand aangehouden worden. Bij een ruimere plantafstand tussen de wortelen zullen de wortels sneller groeien en hebben de wortels meer ruimte om uit te groeien tot dikkere wortelen. Een kleinere plantafstand zorgt voor dunnere wortelen.

Problemen met de wortelvlieg zijn het best oplosbaar met insectengaas; vrij snel na opkomst afdekken. Een eenvoudig framewerk/kooi werkt het best om de wortelvlieg te weren.

In oktober en november kunnen de wortels worden geoogst. De wortels koel bewaren, zand voorkomt uitdroging. Laat je niet verrassen door muizen.

Berichten over deze plant