Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Opruimen

Van midden November tot eind December    · eenmalig

De wortelstok is vrij vorstgevoelig. Knip de uitgebloeide bloemstengels weg zodanig dat je makkelijk een bladerdek of mulchlaag kan aanbrengen. 

Afstervende vaste plant. Let erop deze plant te beschermen met alternatieven als turf, bladgrond, compost e.a. materialen. De planten mogen niet te bloot de winter ingaan. 

Vorst: er is een goede reden om deze vorstgevoelige vaste plant, die tijdens de herfstperiode afsterft, voor de winter te snoeien (opsmukken). Vooral de wortelstok is vrij vorstgevoelig en behoeft de nodige bescherming. Knip de uitgebloeide bloemstengels en/of plantendelen weg zodanig dat je makkelijk een beschermend bladerdek of mulchlaag kan aanbrengen. 

De plant vermeerdert zichzelf heel makkelijk via duimdikke wortelstokken die een 10-tal cm onder het oppervlak verder woekeren. Deze plant is erg lastig om te verwijderen (gesteld dat...) omdat de wortelstokken heel makkelijk breken. En laat je stukje in de grond zitten, dan herbegint het woekeren... Wil je uitdunnen, let dan hierop.