MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Struikganzerik 'Pink Lady'

Foto: Struikganzerik 'Pink Lady'

Groeit in 12 tuinen

Latijnse naam
Potentilla fruticosa 'Pink Lady'
Hoogte
1 - 50 cm
Kleur
Winterhard
Ja
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon
Evergreen
Bladverliezend

Algemene omschrijving

De Pink Lady is een echte dame in de plantenwereld. De mooie, plaatvormige, roze bloemen van deze plant onderscheiden zich elegant van de rest. Met deze plant kunt u een prachtige rotstuin of een charmante beplante pot voor uw deur creëren. Een speciale bonus van Potentilla fruticosa 'Pink Lady' is de aantrekkingskracht op vliegende insecten. Een lust voor het oog, waardoor het als een plant opvalt en bijzondere accenten zet in het bed.

De Struikganzerik 'Pink Lady' kan overtuigen met een verrassende variatie en toont zich variabel en veelzijdig met verschillende toepassingen in de tuin. De mooie, kleine bodembedekker snijdt een groot figuur in de rotstuin, maar kan er ook alleen, in groepjes of in plantenpotten goed uitzien. Hij staat het liefst in de zon, waar de grote bloemen en de mooie, weelderige groene bladeren indrukwekkend goed tot hun recht komen. Zelfs in de halfschaduw kan het nog goed staan, maar de overvloed aan bloemen zal niet zo weelderig zijn. De Pink Lady Struikganzerik staat graag op goede grond, maar is over het algemeen niet veeleisend en kan in groepjes worden geplant als bloembak. Deze plant kan op alle vlakken overtuigen van zijn kwaliteit.

Pink Lady heeft een bijzondere charme die de finishing touch aan elke tuin kan geven. Deze plant is een verrijking en een lust voor het oog in elke tuin. Een geweldige plant die zich goed onderscheidt van de andere planten omdat hij 60 tot 80 centimeter hoog wordt. De plant past zich goed aan de lokale omstandigheden aan. Tijdens het groeiseizoen heeft deze kleine struik weinig verzorging nodig. Het is bestand tegen regen, hitte en zon. Bovendien kan het met of zonder andere planten worden gebruikt en biedt het een grote flexibiliteit wat betreft de plantmogelijkheden. Bovendien is de plant winterhard. Maar zelfs als het lichte schade ondervindt van de vorst, kan het op elk moment worden ingekort en zal het altijd gewillig ontkiemen. Potentilla fruticosa 'Pink Lady' is een verrijking voor elke tuin, zowel in de stad als op het platteland. De vele gebruiksmogelijkheden en het onderhoudsgemak maken de Pink Lady een 'must' in elke tuin. Het gaat prachtig samen met andere kleine struikjes, harmoniseert prachtig in de rotstuin en kan ook op zichzelf staan.
De mooie, felroze kleur zal altijd aantrekkelijke accenten zetten in het bed en in de hele tuin. Hij maakt indruk met zijn enorm lange bloeitijd.

 • Groei :  breed bossig, dicht
 • Groeibreedte :  60 - 80 cm
 • Groeipercentage :  5 - 20 cm/jaar
 • Groeihoogte :  60 - 80 cm
 • Bloemkleur :  Roze die licht overloopt in roze
 • Bloemvorm :  plaatvormig
 • Bloeitijd :  mei - oktober

Berichten over deze plant

 • Marc V.Marc V.
  Latijnse naam Potentilla fruticosa ´Pink Lady´
  Plantennaam Struikganzerik
  Familie Rosaceae

  Soort gewas Haagplanten , Sierheesters - Struiken
  Groeihoogte max. 50 - 70 cm
  Bloeikleur Roze
  Bloeimaand Mei, Juni, Juli, Augustus, September, Oktober
  Bladkleur Groen
  Wintergroen Bladverliezend … Lees verder »
  Zondag 15 November 2020 om 12:01