Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Vetmuur 'Aurea'

Sagina subulata 'Aurea'

Foto: Vetmuur 'Aurea'

Sagina subulata 'Aurea' (Priemvetmuur)

De Sagina subulata 'Aurea' wordt ook wel Sagina glabra 'Aurea' genoemd en behoort tot de familie Caryophyllaceae. De Nederlandstalige naam van deze Sagina is Priemvetmuur. De Sagina subulata 'Aurea' heeft een geelgroen blad en een wit kleurige bloem. Deze vaste plant bloeit in april, juni en juli en wordt ongeveer 5 cm hoog.

De Sagina subulata 'Aurea' heeft vochthoudend-vochtig matig voedselrijk grond nodig. De beste plek voor deze vaste plant is: zon.

Onderhoud Sagina subulata 'Aurea'
Wied zeer secuur en regelmatig (iedere week), ook al zijn de planten tegen elkaar aangegroeid. Druk regelmatig aan door over de plant te lopen; ook de bloemetjes kunnen hier tegen. Kan gescheurd worden.

Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Rotstuinplant.
Deze plant komt van oorsprong uit de bergen en is dan ook zeer geschikt voor de rotstuin als 'voegenvuller' in de stapelmuur of tussen stenen (ook bestrating). Verlangt een zonnige plek en een matig voedselrijke, stenige bodem. Deze plant staat het liefst op een licht vochtige plek. U kunt haar het best uitplanten in grotere groepen. Groeit bodembedekkend en laat zich goed combineren met andere planten.

Eigenschappen

Hoogte
1 cm
Winterhard
Ja
PH
Neutraal
Vochtigheid
Vochtig
Licht
Zon
Evergreen
Bladhoudend