Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Perzikbladklokje 'Coerulea'

Campanula persicifolia 'Coerulea'  • 

Foto: Perzikbladklokje 'Coerulea'

Het perzikbladklokje Campanula persicifolia ‘Coerulea’ is een blauw bloeiende plant die van schaduw houdt, niet woekert en goed te combineren is met andere planten. Deze soort staat bijzonder leuk in de border. En je hebt er lang plezier van. De plant zaait zich heel gemakkelijk uit en komt op de meest onverwachte plekken op.

Campanula persicifolia wordt ongeveer een meter hoog en heeft blauwe, klokvormige bloemen die in juni-juli bloeien. Het is een vaste plant en groeit steil omhoog.

Een plantje uit de bergen in de tuin. Dit plantje groeit in Europese berggebieden en is dan ook heel leuk om in rotstuinen te zetten. Een voorbeeld van een rotstuin is te vinden op de site. Klokjes zijn heel geschikt voor hanging baskets en om de bodem mee te bedekken. Zoals de naam doet vermoeden, lijken de bloemen op klokjes, maar er zijn ook soorten die bijvoorbeeld stervormige bloemen hebben. De groeihoogte van Campanula loopt zeer uiteen. Er zijn soorten van amper tien centimeter hoog en planten van bijna twee meter.

Het overgrote deel van de soorten is heel tevreden met gewone tuingrond en een lekker zonnige standplaats. Ziek zijn ze zelden. Zij hebben wel regelmatig last van slakken. Slakken zijn lastig te bestrijden, maar je kan er wel voor zorgen dat slakken niet in de tuin komen. Om de drie tot vier jaar kun je de planten opnemen en scheuren, zodat ze (veel) langer meegaan. Doe dit in het voorjaar. Campanula persicifolia moet vanwege zijn lengte gesteund worden.

Eigenschappen

Hoogte
1 - 100 cm
Kleur
  •   
Winterhard
Ja
PH
Kalkrijk
Vochtigheid
Vochtig
Licht
halfschaduw
Evergreen
Bladverliezend