MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Blauwe regen 'Amethyst Falls'

Foto: Blauwe regen 'Amethyst Falls'

Groeit in 189 tuinen

Latijnse naam
Wisteria 'Amethyst Falls'
Variëteit van
Blauwe regen (algemeen) (Wisteria sinensis)
Hoogte
800 - 1000 cm
Kleur
Winterhard
Ja
Vochtigheid
Vochtig
Licht
Zon
Evergreen
Bladverliezend

Algemene omschrijving

Wisteria 'Amethyst Falls'

Wisteria groeit graag in een lichte, wat humeuze en enigszins vochtige grond, en een zonnige plek (minstens 6 uur zon per dag). Wisteria&#146s worden op een onderstam geënt. Bij het planten kan de entplaats het best boven de grond gehouden worden, zodat eventueel opschot gemakkelijk te verwijderen is.
De planten kunnen erg oud worden, en kunnen er slecht tegen om tot op het oude hout teruggesnoeid te worden. Er moet dus van begin af aan een goed takkengestel ontwikkeld worden.

Een verrassend nieuwe Wisteria variëteit. De Wisteria 'Amethyst Falls' is een rijk bloeiende, winterharde klimplant die rustig en compact groeit. Bloei vanaf het voorjaar tot het begin van de zomer. Zeer uniek is de bloeiherhaling in de nazomer. De plant verlangt een zonnige plek, kunnen in grote potten worden geplant voor op het terras, straat, plein of balkon, of uitgeplant worden in de volle grond. Zorg dat de potkluit nooit uitdroogt, geef dus regelmatig water en bemesting. Snoeien is niet nodig alleen eventueel voor de vorm. Bestemd voor decoratie en niet voor consumptie.

 
 

Berichten over deze plant