Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Vetkruid 'Murale'

Sedum album 'Murale'  • 

Foto: Vetkruid 'Murale'

Foto: Vetkruid 'Murale'

Sedum album 'Murale' is een makkelijk groeiende zomerbloeiers, die niet alleen bruikbaar zijn om hun mooie bloemen, maar ook om hun verschillend gekleurd blad. Bladeren en stengels roodbruin.

De Nederlandse naam is Vetkruid, familie van de Crassulaceae. De bloemkleur is roodbruin en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn groen en ongeveer 10 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 15 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 26 cm. (11-15 st. per m2.). Rotstuinplant.
Deze plant komt van oorsprong uit de bergen en is dan ook zeer geschikt voor de rotstuin als 'voegenvuller' in de stapelmuur of tussen stenen (ook bestrating). Verlangt een zonnige plek en een matig voedselrijke bodem. Ze groeit vrij snel en heeft meestal een kussenvormige groeiwijze. Deze plant staat het liefst op een licht vochtige plek, maar kan redelijk tegen droogte. U kunt haar goed uitplanten In kleine groepjes of als eenling. Groeit bodembedekkend en laat zich goed combineren met andere planten.

  • Bloeitijd: V - VII
  • Standplaats: zonnig
  • Hoogte: 10 cm
  • Winterhard - 10

Eigenschappen

Hoogte
1 - 10 cm
Kleur
  •   
Winterhard
Ja
PH
Neutraal
Vochtigheid
Droog
Licht
Zon
Evergreen
Bladhoudend