MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!
Foto: Escallonia 'Red Dream'

Groeit in 132 tuinen

Latijnse naam
Escallonia 'Red Dream'
Hoogte
0 - 70 cm
Kleur
Winterhard
Ja
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon, halfschaduw
Evergreen
Bladhoudend

Algemene omschrijving

De Escallonia 'Red Dream' is een mooie laagblijvende sierheester met compactgroeiende blad. In de periode van juli - augustus krijgt deze Escallonia roze bloemen.
Kan het beste op een beschutte zonnige plaats in een humeuze en vochtdoorlatende tuingrond worden gepland.
Bemest in de vroege zomer en het vroege najaar met koemest korrels.
In de periode van juli - augustus krijgt de Escallonia 'Red Dream' roze bloemen.

Snoeien is niet echt noodzakelijk. Als u niet snoeit zal de plant een grote struik worden die op den duur zijn vorm verliest. 

Als u de plant jong en fris wilt houden is snoeien wel nodig. Daarom passen we verjongingssnoei toe.Snoei deze planten na de bloei terug. Eerst snoeit u alle dode en zieke takken terug tot op het gezonde hout. Hetzelfde doet u bij alle gebroken en schurende takken. Als u dit niet doet dan is er een kans dat door een schurende tak er een wond ontstaat waardoor er meer kans is op ziektes. Van de oudste gezonde takken snoeit u enkele takken zo diep mogelijk weg. Het liefst zo dicht mogelijk boven de grond.

Zorg er voor dat u ieder jaar de oudste takken weg snoeit. Daardoor blijft de plant jong en blijft zijn vorm behouden. De overgebleven jongere takken snoeit u tot op 1/3 terug. Zorg wel dat u boven een knop snoeit want hier komt de nieuwe scheut uit.