Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Foto: Tomaat 'Supersweet 100 F1'

Tomaat 'F1 Supersweet 100' is een cherrytomaten ras dat heerlijke rode vruchtjes geeft. De smaak van de 2 cm grote tomaatjes is zeer zoet. De trossen zijn lang en vaak dubbel waardoor honderden vruchten aan de plant groeien. Het ras is een F1 hybride en heeft weinig last van ziekten. Dit ras doet het buiten de kas ook goed.

Tomaten zaaien:  Vanaf het voorjaar kunnen de tomatenzaden binnen in potjes worden gezaaid. Doe 2 of 3 tomatenzaadjes per potje en dek dit vervolgens af met plastic folie. Zet de potjes vervolgens op een warme plek. Het is belangrijk voor de kieming van de tomatenzaden dat ze goed vochtig blijven. Na ongeveer 10 dagen bij 20°C komen de jonge tomatenplantjes op. Laat 1 plantje per potje groeien en haal de andere zwakkere tomatenplantjes weg. Als de plantjes 2 cm groot zijn, kunnen ze op een zonnige en koelere plek (tussen de 15°C en 18°C) gezet worden.

Tomaten kweken: De tomatenplanten kunnen als de temperatuur niet meer onder de 10 °C komt buiten in de moestuin of groentekas geplant worden. Plant de planten op een warme en beschutten plek en geef goed en overvloedig water, zodat de aarde goed rond de wortels spoelt. De planten hebben tijdens de rest van de teelt niet veel water nodig. Laat de grond rond de plant eerst goed droog worden om vervolgens weer goed water te geven. Te vaak water geven geeft veel bladeren, maar weinig tomaten.

Bind de tomatenplanten op aan een touw of zet er een stok bij en haal regelmatig de zijscheuten (dieven) weg. Door 1 hoofdstengel aan te houden, heeft de plant veel meer kracht over om de tomaten beter en groter te laten uitgroeien. Zorg dat de tomatenplanten voldoende voeding hebben door af en toe extra bij te mesten. Wanneer de eerste tomatentros bloeit, duurt het nog zo’n 2 maanden voordat u de eerste tomaten kunt plukken. 1,5 Maand voor het einde van de teelt kan het beste de kop van de plant verwijderd worden. Hierdoor worden de vruchten van de laatste tros veel groter.

Eigenschappen

Hoogte
1 cm