Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Pioenroos 'Bowl of Beauty'

Paeonia 'Bowl of Beauty'

Foto: Pioenroos 'Bowl of Beauty'

Foto: Pioenroos 'Bowl of Beauty'
Foto: Pioenroos 'Bowl of Beauty'
Foto: Pioenroos 'Bowl of Beauty'

Algemene omschrijving

Deze prachtige pioenroos heeft zeldzame anemoonvormige bloemen. In de vroege zomer ontluiken schilderachtig mooie bokalen van bloemen van wel 10 tot 14 cm in doorsnede. De indrukwekkende roze bloemen met geel hart geuren heerlijk! Makkelijke planten die soms een steuntje nodig hebben. Bloeitijd juni t/m september, roze/geel, geurend, 70 cm hoog

Vereisten

Pioenrozen groeien het best in de volle grond. Maak een ruim plantgat en maak de grond goed los. Verbeter arme tuingrond door er compost en koemestkorrels door te mengen. Zet de kluit van Paeonia ‘Bowl of Beauty’ op de juiste hoogte in het plantgat. De bovenkant van de kluit moet net een centimeter onder het grondniveau komen. Plant vooral niet te diep! Vul het plantgat met aarde en druk stevig aan. Geef na het planten de pioenroos direct water. In de volle zon of halfschaduw groeit en bloeit de pioenroos ‘Bowl of Beauty’ goed op een plekje in een losse, voedzame grond .

Pioenrooos ‘Bowl of Beauty’ in de border

De pioenroos is een echte topper voor de border. De grote gevulde bloemen komen naast andere rijke bloeiers nog mooier uit. Combineer pioenrozen bijvoorbeeld met riddersporen (Delphinium 'magic Fountains'), lupinen (Lupinus 'The Governor') of de blauwe regen (Wisteria) voor veel kleur in de vroege zomer. Plant bont kroonkruid (Coronilla varia) tussen deze pioenrozen voor een spetterend mooi kleureffect. Zij hebben namelijk dezelfde kleurencombinatie!

Onderhoud

Paeonia ‘Bowl of Beauty’ is gemakkelijk te kweken en vraagt weinig onderhoud. Zorg ervoor dat de aarde rond de wortels niet uitdroogt. Knip uitgebloeide bloemstengels helemaal weg om een goede herbloei te bevorderen. In het najaar sterven de stengels bovengronds af. Dek de planten 's winters af met een laagje afgevallen blad. Knip in het voorjaar al het blad af. Al snel zullen er weer nieuwe scheutjes boven de grond komen. De pioenroos heeft lange vlezige wortels. Daarom is het aan te raden deze vaste plant zo min mogelijk te verplanten.

De grote rijk gevulde bloemen geuren heerlijk. De roze met gele bloemen bestaan uit luchtige kransen. Hoe langer pioenrozen op dezelfde plek staan, des te rijker ze gaan bloeien.

Gebruik

Pioenroos als snijbloem

De pioenroos ‘Bowl of Beauty’ is ook een uitstekende snijbloem die lang goed blijft in de vaas. Een rijtje pioenrozen mag daarom ook niet ontbreken in uw snijbloementuin. Pluk de bloemen bij voorkeur 's morgens vroeg. Verwijder het onderste blad en zet de stelen direct in een emmer lauwwarm water met snijbloemenvoedsel. Dankzij de stevige stelen zijn pioenrozen ook geschikt om in oasis te steken. Ze geuren heerlijk!

Eigenschappen

Hoogte
1 - 70 cm
Kleur
  •   
  •   
Winterhard
Ja
PH
Neutraal
Vochtigheid
Vochtig
Licht
Zon
halfschaduw
Evergreen
Bladverliezend