MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Foto: Hortensia 'Early Blue'

Foto: Hortensia 'Early Blue'
Foto: Hortensia 'Early Blue'

‘De intens blauwe bloemkleur van Hydrangea macrophylla ‘Early Blue’ is op zich al bijzonder. Maar de hortensia biedt ook kwalitatief voordelen.
De bloeirijkdom van de hortensia is normaal gesproken al groot, maar die van Hydrangea macrophylla ‘Early Blue’ mag gerust fenomenaal worden genoemd. Een plant in een 9 centimeter potje geeft bijvoorbeeld al zes of meer bollen. Daar komt bij dat de stelen van nature stevig zijn, waardoor ze niet gestokt hoeven te worden. Dat dit vaak toch gebeurt, is meer een gewoonte van de kwekers.

Dankzij het compacte formaat en de relatief kleine bladeren doorstaat ‘Early Blue’ het transport moeiteloos. Het wortelgestel is ook sterker dan normaal, waardoor de plant beter bestand is tegen te veel of te weinig water. Na vier tot zes weken bloei in de huiskamer kan de plant in de tuin worden gezet. De naam verwijst naar het vroegbloeiende vermogen van de plant.

Hydrangea macrophylla ‘Early Blue’ is in 2006 geïntroduceerd op de Nederlandse veilingen. Het seizoen loopt van januari tot juli, met een piek in juni.

Familie
Hydrangea behoort tot de familie van de Saxifragaceae, de steenbreekachtigen. Hiertoe behoren ook Astilbe, Saxifraga en Tolmiea.


Soorten
Bij de kamerplant Hydrangea worden twee soorten onderscheiden: Hydrangea macrophylla en Hydrangea quercifolia. Binnen H. macrophylla is er onderscheid in bolvormige hortensia’s en randbloeiers; de zogenaamde Teller Groep.

Eigenschappen

Variëteit van
Hortensia (algemeen) (Hydrangea macrophylla)
Hoogte
0 - 100 cm
Kleur

In de webshop