MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Ereprijs 'Pink Eveline'

Foto: Ereprijs 'Pink Eveline'

Groeit in 20 tuinen

Latijnse naam
Veronica longifolia 'Pink Eveline'
Hoogte
1 - 50 cm
Kleur
Winterhard
Ja, Matig
Vochtigheid
Normaal, Vochtig
Licht
Zon, halfschaduw

Algemene omschrijving

Algemene omschrijving

Geniet van haar kleur en geur. Bloeitijd juli t/m augustus rose/paars

Veronica longifolia 'Pink Eveline' is een zeer opvallende verschijning! Veronica longifolia 'Pink Eveline' bloeit met opvallende witroze bloemen in prachtige bloemaren. Veronica's zijn ook uitstekende snijbloemen. Bovendien zijn deze Veronica’s winterhard, dus geniet ook de volgende jaren weer van deze fantastische planten. Ze zijn ideaal voor in de border en kunnen natuurlijk ook in een pot op uw terras of balkon!

Vereisten

Maak voor het planten de kluit van Veronica goed vochtig. Zet de plant zo nodig eerst in een emmer lauwwarm water. Graaf een ruim plantgat en maak de grond goed los. De plantafstand is 30 cm. Zet de kluit van Veronica op de juiste hoogte in het plantgat. De bovenkant van de kluit moet net iets onder het grondniveau komen. Vul het plantgat met aarde en druk stevig aan. Geef na het planten direct water. Ereprijs groeit goed in goed doorlatende en vruchtbare grond. Geef de planten een plekje in de volle zon of halfschaduw.

Veronica longifolia 'Pink Eveline' in de border

De uitbundig bloeiende Veronica is een zeer geliefde borderplant. De bloemen verschijnen van juli tot in september. De charmante lichtroze tot paarse tinten zijn fantastisch te combineren met andere borderplanten. Plant Veronica longifolia  'Pink Eveline' bijvoorbeeld naast Lavatera 'Sweet Dreams' en riddersporen. Veronica’s zijn ook prachtig om bij rozen te planten.

Onderhoud

Geef uw Veronica’s regelmatig water, want de potkluit mag niet uitdrogen. Door de uitgebloeide bloemen van de Ereprijs regelmatig weg te knippen bevordert u de herbloei. Voor een extra rijke bloei raadt Bakker aan 's zomers regelmatig plantenvoedsel in het gietwater te geven. Bescherm de Veronica tegen al te strenge vorst met een laag afgevallen blad of stro

Gebruik

Veronica longifolia 'Pink Eveline' is een fraaie vaste plant. De bloemaren zijn heel verfijnd en verschijnen de hele zomer door. De bloemen zijn ook prima als snijbloemen te gebruiken. Het geslacht Veronica hoort tot de Helmkruidfamilie (Scrophulariaceae )

Berichten over deze plant