Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Roos 'Mystery Plate'

Rosa 'Mystery Plate'  • 

Foto: Roos 'Mystery Plate'

Algemene omschrijving

Rosa is natuurlijk deel van haar eigen rozenfamilie (Rosacaea) Bloeitijd: juni t/m oktober, paars/wit, 150 cm hoog.

Prachtige combinatie van twee ijzersterke en rijk bloeiende klimrozen! Deze speciaal door Bakker geselecteerde rozen, zorgen voor een waterval van paars/roze en witte bloemen! Geef de fonteinroos ’Mystery Plate’ een klimhulpje en de roos doet de rest! Dat wordt genieten van deze heerlijke rozen.

Deze klimrozen zijn een van de mooiste en beste klimrozen, mede door de roze en witte bloemen. De romantische, dikgevulde bloemen verschijnen tot aan de eerste nachtvorst. Het donkergroene, glanzende blad is kerngezond

Vereisten

Door uitgebloeide bloemen weg te knippen tot op het eerste blad met vijf blaadjes bevordert u een herbloei. Deze klimrozen hebben veel voedsel nodig voor een rijke bloei. Mest uw klimroos daarom regelmatig bij. Leg in de winter koemestkorrels rond de voet van uw klimroos. Geef in het vroege voorjaar een gemengde organische mest. Mest in juli bij met speciale rozenmest. Zie voor de juiste hoeveelheid de verpakking. Om het kwetsbare oculatiepunt te beschermen raadt ik aan om voor de winter een heuveltje aarde over het hart van de struik te scheppen (aanaarden).

Onderhoud

Klimrozen snoeien

Deze klimrozen moeten elk jaar gesnoeid worden. Houd enkele lange twijgen aan en bind die bij voorkeur enigszins horizontaal aan. Knip alle zijtakjes die hieruit groeien elk jaar in februari tot op drie ogen (knopjes) terug. Snoei bij oude struiken in de zomer af en toe oude takken helemaal weg (verjonging). Haal bovendien wilde scheuten uit de wortels weg. 

Eigenschappen

Hoogte
0 - 150 cm
Kleur
  •   
  •