MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Hortensia 'Little Lime'

Hydrangea paniculata 'Little Lime'  • 

Foto: Hortensia 'Little Lime'

Hydrangea paniculata 'Little Lime' ook bekend onder de naam Hydrangea paniculata 'Jane' bloeien in de maanden juli tot november met limoen - tot crèmewitte bloemen.
De kleur is mede afhankelijk van de grondsoort. Hoe armer de grond, hoe witter de bloemen. Op vochtige vruchtbare grond verschijnen er groenachtige bloemen. In het najaar verkleuren de bloemen naar roze.
De bladeren van Hydrangea paniculata 'Little Lime' / Hydrangea paniculata 'Jane' verkleuren in het najaar van groen naar mooi paars.

Deze dwerghortensia is een vervolg op de topper ‘Limelight’ in de hortensia’s. Deze 2 behoren tot de rijkst bloeiende en meest winterharde hortensiagroep. Ze blinken uit doordat alles veel eenvoudiger is te behandelen dan de gewone boerenhortensia.
In het vroege voorjaar kunt u ze het beste snoeien of u kiest er voor om ze helemaal niet te snoeien, de bloei is gegarandeerd.

De Hydrangea paniculata ‘Little Lime’is een rijk bloeiende tuinplant die zeer winterhard is tot wel -25°C. Het is een pluimhortensia met mooie limoen tot witte bloemen van juli tot november en die in de vroege herfst verkleuren naar lichtroze.
Deze plant wordt niet groter dan 90-120 cm en is een dwergvorm van de Hydrangea paniculata ‘Limelight’ die tot wel 3 meter hoog kan worden. De standplaats voor deze Hydrangea is volle zon tot halfschaduw, in licht vochtige humusrijke aarde, indien nodig elk jaar mesten met osmocote.
Als U de plant in februari / maart terugknipt tot 15 à 20 cm, zal deze hetzelfde jaar weer tot 50/60 cm hoogte groeien en gegarandeerd weer bloeien. Als U niet snoeit zal de plant tot 90/120 cm groot worden.
Ook is deze Hydrangea door het kleine formaat uitstekend geschikt voor een pot op het balkon of terras.

Eigenschappen

Hoogte
1 - 100 cm
Kleur
Winterhard
Ja
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon, halfschaduw
Evergreen
Bladverliezend