MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Meelalie 'Fairy Queen'

Salvia farinacea 'Fairy Queen'

Foto: Meelalie 'Fairy Queen'

Salvia farinacea 'Fairy Queen' is uiterst geschikt voor velerlei doeleinden en brengt een luchtige mystiek in perken, omzomingen, weides en huistuinen.
Dit geurende ras lokt vlinders, bijen en kolibries naar de zomertuin en heeft, net als andere Salvias, een hoge droogte tolerantie. En masse geplant geeft Fairy Queen een enorme impact.
Dit ras is een uitstekende zomer potplant en ook een goede keuze voor gebruik in kuipen en plantenbakken. Gebruik Salvia farinacea Fairy Queen ook voor het aanbrengen van langbloeiende accenten en kleur op terrassen en in voortuinen. Verder doet Fairy Queen het geweldig in zowel verse als gedroogde boeketten.
Salvia farinacea behoort tot de Lamiaceae/Labiatae familie (Munt familie), wordt in de volksmond Salie genoemd en komt oorspronkelijk uit Mexico en Texas. Met Meelsalie wordt gerefereerd naar de witte, poederige substantie, die op de bloemkelken en bovenste stelen van deze plant te vinden is. Salvia farinacea is een meerjarige kruidenplant die in de meeste koude wintergebieden gewoonlijk als éénjarige plant voor de fel gekleurde bloemen en de aromatische bladeren wordt geteeld.

Eigenschappen

Hoogte
0 - 30 cm
Kleur
Winterhard
Ja
Licht
Zon