MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!
Foto: Vlinderstruik 'Sungold'

Groeit in 188 tuinen

Latijnse naam
Buddleja x weyeriana ‘Sungold’
Variëteit van
Vlinderstruik (algemeen) (Buddleja davidii (algemeen))
Hoogte
150 - 250 cm
Kleur
Winterhard
Ja
PH
Neutraal
Vochtigheid
Droog, Normaal
Licht
Zon
Evergreen
Bladverliezend
Planten tags

Algemene omschrijving

De vlinderstruik Buddleja x weyeriana ‘Sungold’ is uniek omdat de bloemkleur, in tegenstelling tot andere vlinderstruiken,  geel is. De bloemknoppen zijn in het begin lilapaars, maar wanneer ze uitkomen, verschijnen de goudgele bloemen. De bloempluim bestaat uit allemaal bolletjes. Buddleja x weyeriana is een nieuwe aanwinst bij de vlinderstruiken. Deze soort komt uit Australië en heeft licht tot diepgele bloemen in uitgestrekte aren. Een unicum, want de meest vlinderstruiken hebben een kleurschakering van paars tot roze. De oorspronkelijke kleur van de bloemen is paars, maar door selectie zijn meer dan honderd rassen ontstaan die voornamelijk verschillen in kleur. Dit kan variëren van wit, geel, rood tot paars. De bloemen zijn er vooral in de maanden augustus en september en bevinden zich in pluimen, waardoor de vlinderstruik ook wel herfstsering wordt genoemd.

De bloei van de vlinderstruik heeft veel kwaliteiten. Zij is welriekend, overvloedig en langdurig. Haar naam dankt de vlinderstruik aan de vele soorten vlinders die worden gelokt door de geur en de kleur van de bloemen. Vlinders die je onder meer kunt verwachten, zijn koolwitjes, citroenvlinders, kleine vossen en atalanta’s. Veel vlinders in de tuin? Doe dan eens mee met de vlindertelling. Naast vlinders worden ook andere nectarverzamelende insecten gelokt door de vlinderstruik.
Vlinderstruiken houden van de zon en een wat drogere standplaats. Dit bevordert tevens het vlinderbezoek.

Voor een mooie, gegarandeerde groei en bloei is het raadzaam de struik ieder voorjaar flink te snoeien. Kijk voor meer informatie bij vlinderstruik snoeien. Afhankelijk van de snoei, wordt deze struik één tot drie meter. Bij grotere exemplaren buigen de takken elegant door.
De vlinderstruik staat ook mooi in een landelijke tuin.

Berichten over deze plant