MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!
Foto: Suzanne met de mooie ogen Suzanne met de mooie ogen

Groeit in 540 tuinen

Latijnse naam
Thunbergia alata
Hoogte
80 - 310 cm
Kleur
Winterhard
Neen
PH
Neutraal
Vochtigheid
Nat, Vochtig
Licht
Zon, halfschaduw, Schaduw
Evergreen
Bladverliezend
Planten tags

Algemene omschrijving

Familie: Acanthaceae

Herkomst : Tropisch Afrika

Standplaats: Een zonnige, warme plek. Ook geschikt voor halfschaduw. Wel beschermen tegen felle, warme middagzon. Kan enkel naar buiten als de temperatuur hoger dan 10°C bedraagt. Indien hij in volle zon staat mag de grond zeker en vast niet uitdrogen. Een ideale éénjarige klimplant om ook langs pergola’s of een kaal muurtje of schutting te laten groeien. Mits steunmateriaal (bamboestokjes) kan de plant ook in potten worden toegepast. Wordt tot 2m hoog.

Bloei: Bloeit een zomer lang. De bloemen kunnen verschillende kleuren hebben (oranje, gele, crèmewit). Opvallend is de donkere keel. Na de bloei vormen zich vruchten waarin de zaden zitten.

Vermeerderen kan door zaaien. Jonge plantjes slechts uitplanten als de kans op nachtvorst voorbij is en als de temperatuur 's nachts zelfs niet lager wordt dan 10°C, want koude is funest voor deze plant.

Regelmatig water geven en de grond niet laten uitdrogen.
Plantenvoedsel toevoegen aan het water komt de bloei ten goede.

Deze traag groeiende planten zijn ook zeer aantrekkelijke hangplanten in hangpotten op het balkon en het terras. Wacht met het planten van de gevoelige zaailingen tot er geen late vorst meer te verwachten is.

Berichten over deze plant