MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Bleekselder 'Tall Utah'

Apium graveolens var. dulce 'Tall Utah'  • 

Foto: Bleekselder 'Tall Utah'

Groenselderij is, net als bleekselderij, een geurige groente waarvan de stengels en het jonge blad worden gegeten. Het is rijk aan voedingsstoffen en kan net als bleekselderij worden bereid, een perfekte groente voor soepen en stoofpotten! Groenselderij kan niet veel vorst verdragen dus in de herfst op tijd beschermen.

TEELT
In een bakje onder glas zaaien in de tweede helft van april en verspenen op 10 centimeter of verplanten in aparte potjes. Eind mei, begin juni de jonge plantjes uitplanten op 30 x 30 centimeter. Het is een ‘lichtkiemer’ en mag dus niet te diep gezaaid worden. De kieming verloopt traag en het kan tot wel 3 weken duren voordat de eerste plantjes verschijnen.

STANDPLAATS
Bladselderij groeit het beste op een goed bemeste, vochtige grond met een hoog stikstof gehalte. Bij wisselteelt kan bladselderij het beste na de peulgewassen worden geteelt. Eventueel kan er na 4 weken nog wat extra compost aan de grond worden toegevoegd want groenselderij heeft aanzienlijk meer groeikracht dan bleekselderij en vraagt om een krachtige, humeuze grond.

OOGST
De stengels zijn volgroeid aan het eind van de zomer en kunnen dan geoogst worden. 

Eigenschappen

Hoogte
50 - 60 cm
Winterhard
Neen
PH
Neutraal
Vochtigheid
Nat