MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Hanenkam 'Comfort'

Celosia 'Comfort'

Foto: Hanenkam 'Comfort'

Algemene omschrijving

De Celosia Comfort® is een eigenzinnige en chique plant, uniek van vorm en kleur. De karmijnrode bloemen reiken als vuurvogels omhoog, en contrasteren prachtig met het dieprode, gemarmerde blad. De Celosia Comfort® bloeit probleemloos weken achtereen. Een echte zorgeloze plant, die intens van kleur en mooi compact blijft.

De Celosia Comfort® voelt zich zowel binnen als buiten op haar gemak. Dankzij de unieke en opvallende uitstraling doet de plant het heel goed solo. Maar ze laat zich ook prachtig verwerken in een groter geheel. Zet bijvoorbeeld eens een paar Celosia’s in mooie grote potten op het terras. Je hele tuin fleurt er van op! Glaasje inschenken en genieten maar.

 

Vereisten

Een lichte, zonnige plaats is ideaal. Dat mag zowel binnen als buiten zijn. De Celosia Comfort® kan goed tegen de volle zon, mits zij geregeld water krijgt.

Houd de grond vochtig en voorkom uitdrogen. Extra voeding is niet nodig.

Onderhoud

De verzorging is supereenvoudig. Deze Celosia heeft niet voor niets de toevoeging Comfort gekregen … Een beetje water en een beetje zon. Meer vraagt de Celosia Comfort® niet. 

Afkomst

De bloemvorm van de celosia Comfort® wordt spicata genoemd. Spicata zijn stevige speervormige bloemen. Royal Van Zanten kweekt de plant op vanuit stekken. Omdat de stekken worden gesneden van goede moederplanten, is de Celosia Comfort® extra sterk.

Naast de celosia spicata kweekt Van Zanten ook cristata’s, oftewel hersenbloemen en plumosa’s, pluimcelosia’s. Deze celosia’s zijn verkrijgbaar in diverse vormen, kleuren en potmaten

Eigenschappen

Hoogte
20 - 30 cm
Kleur
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon, halfschaduw