MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!
Foto: Geelwitte helmbloem

Groeit in 15 tuinen

Latijnse naam
Corydalis ochroleuca
Hoogte
1 - 30 cm
Kleur
Winterhard
Ja
Vochtigheid
Droog
Licht
halfschaduw, Schaduw
Evergreen
Bladverliezend

Algemene omschrijving

Algemene omschrijving

De nederlandse naam is Geelwitte helmbloem, familie van de Papaveraceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. mei tot en met september. De bladeren zijn groen en ongeveer 20 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 30 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.)

Vereisten

Deze plant komt van oorsprong uit de bergen en is dan ook zeer geschikt voor de rotstuin als 'voegenvuller' in de stapelmuur of tussen stenen (ook bestrating). Verlangt een matig voedselrijke bodem en een licht beschaduwde standplaats. Bijvoorbeeld in de schaduw van grote keien. Deze plant staat het liefst op een licht vochtige plek, maar kan redelijk tegen droogte. 

Onderhoud

Ze is kortlevend en blijft dus slechts enkele jaren waardevol. Door de plant tijdig uit te zaaien of anderszins te verjongen voorkomt u dat er gaten in uw tuin vallen. Kan zich sterk uitzaaien als de omstandigheden juist zijn. In dat geval is uitzaaien te voorkomen door bv. de uitgebloeide bloemen te verwijderen.

Gebruik

Deze plant heeft nog geen omschrijving.

Berichten over deze plant