Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Tabaksplant 'Burley'

Nicotiana tabacum 'Burley'

Foto: Tabaksplant 'Burley'

In de VS is dit de meest geteelde tabak voor gebruik in sigaretten en shag, door het donkere blad ook voor inleg bij sigaren en geeft mooi groot en dun “zandblad” voor omblad en dekblad, tevens voor mix in pijptabak. De enorme planten (2-3 m hoog) vormen groot blad en geven derhalve een flinke opbrengst.
Er wordt van meerdere rassen in wisselende concentraties een “blend” (mengsel) samengesteld om een interessant aroma te verkrijgen. We bieden een groot deel van ons sortiment aan in samenwerking met Personal Tobacco, een biologische kweker en (matige) tabaksgenieter met veel passie.

Zaaimethode

Zaaien: februari-april binnen bij 20-25°C of in mei buiten (op een warm schaduwplekje). Altijd in een zaaibakje voorzaaien. Zaaimedium cocopeat met zilverzand, de toplaag extra fijn zeven (keukenzeef). Het zaad verspreiden over de het zaaibed, licht aandrukken en vochtig nevelen: het is een lichtkiemer! Op tijd verspenen in potgrond om stilstand in de groei te voorkomen. De planten kunnen in mei naar buiten, zodra het stabiel warmer weer wordt.

Eigenschappen

Hoogte
1 - 200 cm
Kleur
  •   
Winterhard
Neen
PH
Neutraal
Vochtigheid
Vochtig
Licht
Zon
Evergreen
Bladverliezend