MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!
Foto: Oranjeboompje

Groeit in 26 tuinen

Latijnse naam
Solanum pseudocapsicum
Andere benamingen
Appeltje der liefde
Hoogte
40 - 100 cm
Kleur
Winterhard
Matig, Neen
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal, Vochtig
Licht
Zon, halfschaduw
Evergreen
Bladhoudend

Algemene omschrijving

Algemene omschrijving

Solanum pseudocapsicum is een kamerplantje dat in de zomer van half mei tot half oktober graag buiten staat, op een (niet te) warme lichte plek, die zich in de late herfst en in de winter met oranjeappeltjes tooit. Het is een laagblijvend struikje met kleine langwerpige golvende blaadjes.De witte bloei is niet opvallend maar wel de niet eetbare gele tot rode bessen die later verschijnen.

Onderhoud

U dient de potgrond goed vochtig te houden en wekelijks een weinig bemesten. Verlangt meer een koele lichte plek dan een warme huiskamer waar het blad dan ook snel verdort. Na half mei kan de plant met pot en al in de tuin worden ingegraven, bij voorkeur op een zeer zonnig plekje. Vergeet het gieten niet. Half oktober moet ze naar binnen.

Voortkweken

Voortkweken is mogelijk door middel van stekken. Jonge scheutjes kunt u vroeg in het voorjaar in een glazen potje met water zetten, ze zullen er voldoende wortels in vormen. Later kan opgepot worden. Voortkweken door middel van zaaien kan ook heel goed, maar dat moet in het vroege voorjaar gedaan worden, in een pot in de warme kamer. Later zal elk plantje apart opgepot moeten worden.

Berichten over deze plant