MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!
Foto: Acacia +

Groeit in 53 tuinen

Latijnse naam
Acacia dealbata
Andere benamingen
Mimosa, Silver Wattle
Hoogte
1 - 250 cm
Kleur
Winterhard
Matig
PH
Kalkrijk, Zuur
Vochtigheid
Vochtig
Licht
Zon
Evergreen
Bladhoudend

Algemene omschrijving

Het is een niet winterharde plant die zowel binnen als kamerplant en buiten als kuipplant gehouden kan worden. Acacia dealbata heeft een bijzondere exotische uitstraling, met wonderschone varenachtig blad en aparte gele bolletjes bloemaren.
Deze bloeiende bolletjes verspreiden een heerlijke zoetige geur.

Plantvoorschriften algemeen:

  • Deze planten kunnen worden geplant van februari tot april.
  • Wordt bij voorkeur in lichtzure grond geplant.
  • Zonnige standplaats.
  • Bloeit van juni tot augustus.
  • Hoogte tot 40cm.

Onderhoud:  In het groeiseizoen heeft de plant meer water nodig dan tijdens de koele wintermaanden. Geef steeds weer water als de kluit net niet opgedroogd is.
Tijdens het groeiseizoen (lente-zomer) kunt u hem elke 2 weken plantenvoeding voor bloeiende of mediterrane planten geven.
’s Winters hebben ze een plek nodig in een niet verwarmde kamer, zodat zij koel kunnen overwinteren. Let wel op dat de plek ten alle tijden vorstvrij blijft. Een graadje vorst kunnen zij wel hebben, maar ze worden er niet mooier op.
’s Winters heeft de plant minder dorst, maar dit is wel afhankelijk van de temperatuur van het vertrek waarin hij staat. Als u hem in de warme huiskamer houdt zult u vaker water moeten geven dan in een onverwarmd vertrek. Laat hem ook in de winter niet helemaal uitdrogen, want dan zal hij blad laten vallen.
Snoeien: Na de bloei kunt u de plant eventueel flink terug snoeien. Dat zal in elk geval elke paar jaar moeten gebeuren, zodat de Mimosa compact en mooi vertakt blijft en niet te groot qua formaat wordt voor in huis of terras.
Om de plant gezond en rijk bloeiend te houden kunt u hem het beste om het jaar verpotten met nieuwe aarde en in een iets grotere pot.

Berichten over deze plant