MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Herfsttijloos 'The Giant'

Colchicum autumnale 'The Giant'

Foto: Herfsttijloos 'The Giant'

Foto: Herfsttijloos 'The Giant'
Foto: Herfsttijloos 'The Giant'

Algemene omschrijving

Herfsttijloos 'The Giant' (Colchicum) ontwikkelt prachtige grote rozewitte bloemen zonder dat er vocht en aarde aan te pas komt. Ze kunnen dus eenvoudig droog in de vensterbank gelegd worden. Colchicum 'The Giant' is winterhard en kan dus rustig in de tuin overwinteren.

Vereisten

Zet de knollen voordat u ze in de volle grond of een plantenbak plant, eerst in de vensterbank. De knol heeft geen grond nodig wanneer hij in de vensterbank staat, hij komt vanzelf prachtig tot bloei! Nadat u de knol tot bloei heeft getrokken, kunt u de knol in de volle grond planten of in een bloempot of in een plantenbak. Wanneer u de knollen gaat planten, zet ze dan in een plantgat dat drie keer zo diep is als de hoogte van de knol. Een knol van 5 cm komt dus in een gat van 15 cm te staan. De plantafstand van de herfsttijloos is ongeveer 10 cm. Maak de aarde goed los en plant de knol met de punt omhoog en de wortels naar beneden. Vul het plantgat weer aan en geef direct water. Colchicum 'The Giant' groeit het best in voedzame, niet te droge grond op een plekje in de volle zon of halfschaduw.Colchicum in de tuin

Colchicum 'The Giant' kan bijna overal in de tuin groeien. Plant de knollen in de border, in de rotstuin of onder struiken. De toepassing in het gazon is ook bijzonder. U kunt pas maaien als het blad in het voorjaar geel is geworden. Colchicum 'The Giant' groeit ook prima in een pot. Een bijzonder schouwspel op uw balkon of terras! Zorg voor verse potgrond en een goede afwatering van de pot.

Onderhoud

De knollen van de herfsttijloos kunnen jarenlang op dezelfde plek blijven staan en zijn heel geschikt voor verwildering. De planten worden zelfs elk jaar steeds mooier. Colchicum 'The Giant' is een makkelijke plant die weinig verzorging nodig heeft..

Gebruik

De bloemen van Colchicum 'The Giant' doen denken aan krokussen. De bloeitijd van herfsttijloos valt echter in de herfst. Het blad verschijnt pas in het voorjaar. Wist u dat u de Colchicum makkelijk kunt onderscheiden van een krokus? Colchicum heeft 6 meeldraden en Crocus slechts 3. U kunt Colchicum 'The Giant' ook toepassen als droogbloeier. Leg de knollen in een lichte, warme vensterbank (zonder aarde) en al snel zullen er bloemen verschijnen. Na de bloei in de tuin uitplanten. De hele plant is giftig.

Eigenschappen

Hoogte
0 - 20 cm
Kleur
Winterhard
Ja
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon, halfschaduw