Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Lampenpoetsersgras 'Fireworks'

Pennisetum setaceum 'Fireworks'  • 

Foto: Lampenpoetsersgras 'Fireworks'

Algemene omschrijving

Bloeit in augustus. Heeft een mooi rood blad. Hoogte 80 cm. Zon en halfschaduw.

Komt  laat op.

Pennisetum setaceum Fireworks
Bron en meer info: http://plantnu.nl/pennisetum-setaceum-fireworks

Pennisetum setaceum Fireworks of Lampenpoetsersgras is een prachtig siergras met roodpaars gestreept blad en roze pluimen later in het jaar.
Pennisetum setaceum Fireworks is matig winterhard en heeft vorstbescherming nodig. Dit siergras wordt ongeveer 70 cm hoog en 60 cm breed, houd hiermee rekening bij de aanplant. De eerste tijd kan de border wat leeg lijken maar voldoende ruimte komt de ontwikkeling van de plant ten goede.
Het siergras staat graag op een warme plek in de zon. Lichte schaduw wordt ook verdragen maar de rode kleur van het blad wordt het mooist als het blad veel zon vangt.

De plant kan in de border staan of in een kuip op een zonnig terras. Staat de plant in de border, dek dan de grond voor de winter af met blad of stro. Kuipplanten kunnen het best op een koele plek binnen worden geplaatst.

De grond kan het best matig voedselrijk zijn en licht vochtig, maar wel waterdoorlatend. De grond mag ook korte tijd uitgedroogd raken.

Bloei en blad

Pennisetum setaceum Fireworks is een langbloeiende plant. De pluimen zijn roze gekleurd van augustus t/m oktober, later worden ze meer bruin van kleur.

Het smalle blad is groen roze gestreept met een prachtige herfstverkleuring naar roodpaars. In het najaar wordt het blad bruin en kan worden afgeknipt tot vlak boven de grond. Het is echter beter om het afknippen pas in het vroege voorjaar te doen, het blad heeft zo nog sierwaarden in de wintertuin en bovendien is het een goede schuilplaats voor insecten en geeft het wat extra bescherming tegen vorst.

Eigenschappen

Hoogte
80 - 100 cm
Kleur
  •   
Winterhard
Neen
PH
Zuur
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon
halfschaduw
Evergreen
Bladverliezend