MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Hemelse Bamboe 'Blush Pink'

Nandina domestica 'Blush Pink'

Foto: Hemelse Bamboe 'Blush Pink'

Dit is een beeldschoon groenblijvend struikje met prachtig rood uitlopend blad in het voorjaar en ook in de herfst- en winterverkleuring is het blad zeer opvallend roodroze gekleurd! Daar tussenin is het blad groen gekleurd. Deze hemelse bamboe (Nandina domestica 'Blush Pink®'), groeit mooi compact en wordt ongeveer 60 cm hoog en breed. Snoeien is niet nodig. De plant kan er wel goed tegen. Hoewel winterhard, kan de Nandina bij strenge vorst toch wel blad laten vallen. Dit groeit in principe in het voorjaar dan weer aan. Nandina domestica 'Blush Pink®' staat prachtig solitair maar leent zich ook uitstekend voor het maken van een haagje. De hemelse bamboe wordt vaak aangeplant in Japanse tuinen en bij Oosterse tempels in Azië.
Nandina domestica is ook wel bekend als hemelse bamboe, hoewel dit absoluut geen bamboe is.

De hemelse bamboe (Nandina domestica) heeft weinig onderhoud nodig. Zorg er wel voor dat in droge perioden de grond rond de wortels niet uitdroogt. Snoei de uitgebloeide bloemen niet weg, na de bloei vormt de struik nog decoratieve vruchtjes tussen de rode blaadjes. De stengels kunnen na de winter wat vorstschade hebben, maar de hemelse bamboe (Nandina domestica) loopt altijd weer uit. U kunt enkele oude of beschadigde takken in april helemaal wegsnoeien. De hemelse bamboe (Nandina domestica) kan uitstekend tegen snoeien maar snoei is niet noodzakelijk.
De hemelse bamboe (Nandina domestica) groeit oorspronkelijk in China en Japan. De struik kan bloeien in de zomer met witte bloemen maar doet dat niet zo makkelijk. Als de struik gebloeid heeft komen er leuke besjes aan. Tot in november kunt u genieten van de rode bessen. De bessen worden graag gegeten door vogels.

Eigenschappen

Winterhard
Ja
Licht
Zon