MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Voorjaarsheide 'Silberschmelze'

Erica x darleyensis 'Silberschmelze'  • 

Foto: Voorjaarsheide 'Silberschmelze'

Wetensch. naam: Erica x darleyensis 'Silberschmelze'
Nederlandse naam: Voorjaarsheide
Synoniem: Erica x darleyensis 'Silver Beads'
Type: Vaste plant
Soort: Plant voor open ruimte
Standplaats: Zon
Vocht: Droog-vochthoudend
Grond: Matig voedselrijk
Wintergroen: Ja

De nederlandse naam is Voorjaarsheide, familie van de Ericaceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. november tot en met februari. De bladeren zijn groen en ongeveer 25 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 35 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.)

Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige plek op niet te arme grond. Deze plant heeft in de winter bescherming nodig tegen overvloedige regen en sneeuw. In de zomer moet u ervoor waken dat ze niet uitdroogt. Groeit bodembedekkend en laat zich goed combineren met andere planten.

Erica (dopheide) Heide snoeien we na de bloei. We knippen haar dan kort terug, net als bij Calluna. De bloeitijden van de verschillende heidesoorten lopen echter sterk uiteen. Van de aanwezige soorten hangt dus af wanneer we in het voorjaar, de zomer en/of het najaar snoeien. Snoei niet te diep, want ook Erica loopt op het oude hout niet al te goed uit. Ook geldt dat we niet tussen Erica schoffelen, want dan snijden we veel van de oppervlakkige wortels door. Erica arborea en Erica carnea hoeven we niet te snoeien. 

Eigenschappen

Winterhard
Ja
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon
Evergreen
Bladhoudend