Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Jeneverbes bonsai

Juniperus rigida

Foto: Jeneverbes bonsai

Juniperus Rigida: Is de zeer stekelige variant van de Jeneverbes. Deze soort is inheems in Japan en zeer populair voor de bonsai. Hij  heeft 2 varianten, de mannelijke en de vrouwelijke. De vrouwelijke variant draagt blauw paarse bessen. Hij wordt ook wel Naald Jeneverbes genoemd. De naaldjes hebben een bleke onderkant.

 

Het zijn bomen waar je zeer veel werk aan hebt. Gedurende het hele groeiseizoen nieuw loof plukken. Doe je dit niet dan gaan de takken binnen in de boom afsterven. doordat ze te weinig licht krijgen. Bedraden aan het eind van het groeiseizoen, dus in de herfst. Tijdens de vorst periode de boom met rust laten.

De Bonsai Juniperus komt in het voorjaar langzaam op gang. In de vroege zomer tot beging van de herfst groeit deze boom op zijn hardst. In deze tijd moet hij dan ook goed bemest worden. Gedurende het groeiseizoen, liefst in de volle zon. Juli,augustus enige bescherming bieden, maar kan toch erg veel zon goed verdragen! In de winter de boom beschermen tegen de uitdrogende wind, om blad verkleuring te voorkomen.

Een jonge bonsai-juniperus elke 2 jaar  verpotten, boom ouder dan 15 jaar om de 3 tot 5 jaar. Verpotten als de groei opgang gekomen is. Geef de bonsai een zeer open en goed doorlatend grond mengsel. Bij een goed doorlatend grond mengsels dagelijks in de zomer water geven. In de winter kluit  matig vochtig houden.

Eigenschappen

Hoogte
1 - 50 cm
Winterhard
Matig
Vochtigheid
Vochtig
Licht
Zon
halfschaduw
Evergreen
Bladhoudend