MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Foto: Tuingloxinia 'Cheron'

Foto: Tuingloxinia 'Cheron'

Algemeen

Vaste plant met varenachtige bladeren. Bloeit met roomwitte trompetvormige bloemen met een geel hart. Reeds 10 weken na het zaaien verschijnen de eerste bloemen en de bloei gaat door tot aan het eind van de zomer.

Zaaien in April, Maart , Mei of in het najaar in Oktober of November. Zoveel mogelijk aan de oppervlakte (voor het ontkiemen is licht nodig). Binnenshuis kan het hele jaar door gezaaid worden. Leg de kleine zaadjes boven op de vochtige grond en bedek de pot met plasticfolie zodat ze vochtig blijven en er toch licht bij kan. De ideale temperatuur is 16 tot 21 graden. Ontkiemen duurt ongeveer 30 dagen. Zet de kleine plantjes over in afzonderlijke potjes en groei ze bij koelere temperaturen. Buiten uitplanten zodra er geen gevaar voor vorst meer is.

Vereisten

Vraagt om vochtige maar goed doorlatende zanderige grond in de volle zon of in halfschaduw. De plant heeft graag een beschutte plek. Ze verdraagt in de winter geen vocht, dus zorg voor goede drainering of breng haar in een pot naar binnen. Blijft ze buiten staan zorg dan voor veel bedekking met mulch en haal deze weg zodra er geen kans op vorst meer is in de lente.

 

Eigenschappen

Hoogte
20 - 30 cm
Kleur
Winterhard
Matig
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon, halfschaduw