MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Roodlof 'Rode van Treviso'

Cichorium intybus 'Rode van Treviso'  • 

Foto: Roodlof 'Rode van Treviso'

Roodlof 'Rossa di Treviso' heeft vlezige opvallend gekleurde bladeren. Het is een verona-type waarvan de langwerpige dieprode bladeren knapperige witte nerven hebben met een frisse, wat bittere smaak. Roodlof of radicchio behoort tot de cichoreiachtigen waar witlof, groenlof, bladchichorei en andijvie ook toe behoren.

Roodlof kan aan salades worden toegevoegd of, zoals in Italië, worden gestoofd in wat olijfolie. De kroppen insmeren met olijfolie en op de barbecue grillen kan ook!

TEELT: Vanaf half juni tot ein juli in de volle grond zaaien, later zaaien geeft minder kans op doorschieten. Na opkomst de plantjes uitdunnen op 30 x 30 centimeter. Het gewas blijft de hele winter op het veld staan en wordt pas in het voorjaar geoogst.

STANDPLAATS: Roodlof groeit op vrijwel elk alle soorten grond, bemesten is in principe niet nodig. Zet het gewas wel op een zonnige plek en geef regelmatig water want door een tekort aan water kan de roodlof nog bitterder worden. Bij wisselteelt kan roodlof na de blad- en stengelgewassen worden geteeld, eventueel een kleine hoeveelheid compost geven zodat het gewas voldoende kan groeien en nog voor de winter geoogst kan worden.

OOGST: Oogsten in het voorjaar, vanaf maart tot in mei, verwijder het buitenste blad en oogst de krop. 

Eigenschappen

Deze plant heeft nog geen eigenschappen