MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!
Foto: Noorse Esdoorn 'Royal Red'

Groeit in 78 tuinen

Latijnse naam
Acer platanoides 'Royal Red'
Andere benamingen
Rode Esdoorn, royal red,
Hoogte
0 - 1000 cm
Kleur
Winterhard
Ja
PH
Neutraal
Vochtigheid
Vochtig
Licht
Zon, halfschaduw
Evergreen
Bladverliezend

Algemene omschrijving

Cultivar:
Acer platanoides 'Royal Red' is een roodbladige Noorse esdoorn. Acer platanoides 'Royal Red' vertoont veel gelijkenis met Acer platanoides 'Crimson King' en 'Faassen's Black' maar royal red groeit rechter.

Over de boom:
De Noorse Rode Esdoorn heeft een volwassen hoogten van maximaal 15 meter.
De kroon is dicht, breed en kegelvormig. Het grote bruin-rode blad is helder rood/purper.
'Royal Red' is een veel gebruikte Amerikaanse selectie gebruikt als parkboom maar ook als solitair. Deze Cultivar stelt geringe eisen aan de bodem en is goed windbestendig, ook is de boom goed winterhard tot -30' graden celcius.  In het voorjaar als er nog geen blad aan de boom zit verschijnen gele bloemen. Bijen zijn er blij mee, want er is nog weinig ander voedsel te vinden. In de herfst vormt de boom de bekende gevleugelde zaden.

Groei en snoei:
Acer platanoides 'Royal Red' groeit snel, in 10 jaar tijd kan de boom 10 meter hoog zijn, snoeien is echter niet aan te bevelen. De rode esdoorn verliest dan meestal zijn natuurlijke vorm. Uiteraard kunt u wel dode takken of takken die kruislings groeien snoeien. Snoei esdoornbomen niet in het voorjaar. De sapstroom is dan zeer sterk en de boom gaat 'bloeden'.In de zomer of in het najaar kan er wel gesnoeid worden. Overigens kan de boom kan niet in een gesloten verharding.
Maar hij is goed geschikt voor de wat grotere tuin.

Berichten over deze plant