MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!
Foto: Hawaiian Palm

Groeit in 12 tuinen

Latijnse naam
Brighamia insignis
Hoogte
1 - 100 cm
Winterhard
Neen

Algemene omschrijving

Algemene omschrijving

De verzorging van de "Hawaiian Palm" is zeer eenvoudig.De groeiwijze is als een palmboom, ze maakt nieuwe blaadjes in de kop en stoot de oude onderste bladeren af die u makkelijk kan afbreken. Bij sterk wisselende omstandigheden stoot de "Hawaiian Palm" in een keer veel blad tegelijk af. Geen nood, binnen enkele weken zit het er weer aan.

De "Hawaiian Palm" heeft een omgekeerd groeiseizoen: ze groeit in de winter en heeft in de zomer haar rustperiode.

Vereisten

In de winter mag de "Hawaiian palm" licht staan, zelfs op het zuidvenster. Ze doet het overigens ook goed met minder licht. In de zomermaanden moet ze juist wat meer voor de zon beschut worden. Onder invloed van veel licht verliest ze veel blad (dit komt echt weer terug). Veel mensen "overzomeren" hun "Hawaiian Palm" op het terras of in de tuin. Gek genoeg kan ze daar veel beter tegen de zon. Niet later dan begin september weer naar binnen halen

Onderhoud

De stam van de "Hawaiian Palm" is, net als bij een cactus, een waterreservoir. Ze kan daardoor wel zes weken zonder water overleven en bij teveel water kan de stam gaan rotten (gemiddeld één maal per week water geven).

Belangrijk: elke maand bijmesten (dan komen er in de herfst vele bloemen aan).

Gebruik

Optimale temperatuur: 18-25°C (kan niet tegen vorst)

Door stress kan de "Hawaiian Palm" veel blad verliezen. Stress omstandigheden zijn de overgang van de winter naar de zomer als het plotseling erg licht wordt, te veel water, etc

Berichten over deze plant

 • Vanbrabant R.Vanbrabant R.
  Belangrijk: elke maand bijmesten (dan komen er in de herfst vele bloemen aan)Hawaiian Palm
  Bijmesten : welk mest en waar te vinden ?
  Maandag 22 Februari 2016 om 16:38
  •  1 reactie
  • Joke M. Joke M. Beste, ik ben persoonlijk een voorstander van hergebruiken en milieuvriendelijke oplossingen dus ik kies voor koffiedik of kookvocht van groenten. Heel belangrijk: de plant heeft nood aan veel zon … Lees verder »
   Maandag 22 Februari 2016 om 16:56