MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!
Foto: Sierappel 'Golden Hornet'

Groeit in 104 tuinen

Latijnse naam
Malus 'Golden Hornet'
Hoogte
+ 4m
Winterhard
Ja
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Planten tags

Algemene omschrijving

Malus 'Golden Hornet' is een vrij grote, bladverliezende sierappelboom met een stevig opgaande vorm en een ronde tot eivormige kroon. De bladeren zijn ovaal tot elliptisch, getand en middengroen tot donkergroen van kleur en in de herfst kleuren ze geel. 
Malus 'Golden Hornet' bloeit in mei en juni met geurende, enkele, witte tot witroze bloemen en later gevolgd door goudgele, eetbare appeltjes die tot een heel eind in de winter blijven hangen. 
Deze sierappel houdt van een standplaats in volle zon of lichte schaduw en een goed doorlatende grondsoort. Hij is vrij flexibel wat de zuurtegraad betreft. 'Golden Hornet' is goed winterhard, zeewind- en luchtverontreiniging tolerant, alsook een goede bijenplant en een excellente bestuiver voor andere appelbomen.
Weinig snoei nodig, jaarlijks bijknippen om mooie vorm te behouden en fruitgroei te stimuleren. Snoeien In de late winter of vroege lente, verwijderen dood hout, waterloten, vormsnoei.
Occasioneel kan meeldauw of kanker optreden.

Berichten over deze plant

  • Marc V.Marc V.
    Malus ''golden hornet'' is een vrij grote, bladverliezende sierappelboom met een stevig opgaande vorm en een ronde tot eivormige kroon. De bladeren zijn ovaal tot elliptisch, getand en middengroen tot donkergroen van kleur en in de herfst kleuren ze geel. Malus ''golden hornet'' bloeit in mei en … Lees verder »
    Zaterdag 24 November 2018 om 16:28