MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Foto: Bosrank 'Little White Charm'

Foto: Bosrank 'Little White Charm'

Algemene omschrijving

  • Wintergroene/groenblijvende klimplant
  • Bloemkleur: witte wintergroene clematis
  • Hoogte: tot 400 cm
  • Bloeitijd: van maart tot april
  • Bijzonderheden: snel groeiend, licht geurend en wintergroen.

Vereisten

Volle zon of gedeeltelijk schaduw. Alle Clematis-soorten groeien graag met ‘de kop’ in de volle zon, maar als bosrandplanten verdragen ze lichte schaduw ook heel goed. De wortels moéten zelfs beschaduwd zijn. Dus zorg dat er altijd iets voor de voet van de plant staat of groeit dat schaduw en koelte geeft.

Onderhoud

Clematissen hebben humusrijke en goed doorlatende grond nodig. Ze worden diep geplant om beschermd te zijn tegen de vervelende verwelkingziekte die de bovengrondse stengels kan aantasten. Onder de grond blijft de plant gezond. Vandaar dat diepe planten: hij kan altijd weer gezond uitlopen.

Snoeien

Bind de planten tijdens het groeiseizoen goed op. Je hoeft eigenlijk alleen te snoeien als er een wirwar van stengels is ontstaan. Clematis armandii is wat minder winterhard en moet op een beschutte, zonnige plek worden geplant en in voedzame grond. Bij voorkeur voor een muur op het zuiden, waar hij zich het beste kan ontwikkelen. Soms worden ze zelfs in serres gehouden. Snoei alleen als dit nodig is qua uitgroei of beschadiging (bijv. door vorst). Geef royaal organisch voedsel in het voorjaar en geef extra water bij droogte.

Eigenschappen

Hoogte
0 - 400 cm
Kleur
Winterhard
Ja
PH
Kalkrijk
Vochtigheid
Vochtig
Licht
halfschaduw
Evergreen
Bladhoudend