Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Vlinderstruik 'Free Petite Tutti Fruitti'

Buddleja davidii 'Free Petite Tutti Fruitti'  • 

Foto: Vlinderstruik 'Free Petite Tutti Fruitti'

Foto: Vlinderstruik 'Free Petite Tutti Fruitti'
Foto: Vlinderstruik 'Free Petite Tutti Fruitti'

De 'Free Petite Tutti Fruitti' heeft roze kleurige bloemen. Wordt 65 cm hoog en 60 cm breed. Tutti Fruitti heeft een dicht vertakkende groeiwijze en houdt van volle zon. De bloeiperiode is van begin zomer tot begin winter. Ideaal als terras-, balkon-, tuin- of hegplant. Free Petite Buddleja's zijn zeer winterhard tot -20º Celsius. Ook zeer positief aan deze serie is dat de planten niet invasief zijn. Dit houdt in dat ze nagenoeg geen zaad maken en als ze dat doen dan kiemen de zaden niet uit.

Niet invasief
Dicht vertakkend
Extreem lange bloeitijd
Winterhard tot -20 ºC

De Free Petite Buddleja kent vele gebruiksmogelijkheden. Prachtig als solitair op het terras, het balkon, of in de tuin. Zorg voor een goede gedraineerde pot. De compactheid van de Free Petite Buddleja maakt hem zeer geschikt voor de kleinere tuin. Plant hem gerust in de vaste planten border. Ze houden van continue bloeien. Van begin zomer tot laat in het najaar.

Veel eisen aan de grond stelt de Free Petite Buddleja niet. Ze komen het beste tot zijn recht in de volle zon. Het speelse karakter van de Free Petite Buddleja komt prachtig tot uiting wanneer hij wordt gebruikt als mini heg.

Zorg voor een goede snoei in het voorjaar. Absoluut niet in het najaar. Dit voorkomt vorstschade.
Helaas wordt de Buddleja vaak niet zo oud. Wanneer je ziet dat hij minder groeit en bloeit kun je het beste in de herfst na het snoeien of in de zomer stekjes nemen. Zo kun je er toch nog wat langer plezier van hebben!

Eigenschappen

Hoogte
60 - 70 cm
Kleur
  •   
Winterhard
Ja
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon
Evergreen
Bladhoudend