MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!
Foto: Dwergkrentenboom

Groeit in 13 tuinen

Latijnse naam
Amelanchier spicata
Andere benamingen
Dwergkrent, Krentenhaag
Hoogte
1 - 300 cm
Kleur
Winterhard
Ja
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon, halfschaduw
Evergreen
Bladverliezend

Algemene omschrijving

De amelanchier Spicata staat in Nederland beter bekend als het krentenboompje of de krentenhaag. Deze haagplant kwam van nature voor in Noord-Amerika. Tegenwoordig is de krentenhaag daar niet meer in de natuur terug te vinden. In Nederland zul je hem vooral in de Noordoostelijke provincies tegenkomen en dan met name in Drenthe en Overijssel.
In het voorjaar zal de amelanchier Spicata goed opvallen met zijn uitbundige bloei met witte bloemen. De rest van het jaar zal deze krentenhaag meer naar de achtergrond verdwijnen.
De bladeren zijn groen van kleur, echter zul je deze bijna niet zien vanwege de prachtige witte bloesem. In het najaar zullen de bladeren oranje gaan worden. In de zomer zullen er eetbare zwarte bessen aan groeien. De vruchten van de krentenhaag zijn eetbaar en kunnen ook worden verwerkt in jam.
Amelanchier spicata is een flinke struik met een opgaande groeiwijze. De struik vormt uitlopers. De bladeren zijn donkergroen en de struik krijgt vroeg in het voorjaar witte bloemen. De vruchten die daarna ontstaan zijn blauwzwart. Deze Krentenboom krijgt een mooie herfstkleur. Amelanchier spicata blijft lager dan Amelanchier lamarckii. 

  • Standplaats / Lichtbehoefte  : Half Schaduw, Schaduw , Zon
  • Bloeiperiode  : april
  • Bloeikleur  : wit
  • Beskleur  : zwart
  • Geurend  : Nee
  • Volwassen plantgrootte (cm)  : 300